Ιστορία

Ιστορία

Η ιστορία της ROLCO ξεκινάει το 1948 όταν ιδρύεται στο Μοσχάτο η πρώτη παραγωγική μονάδα χρωμάτων και απορρυπαντικών με την επωνυμία «ΒΙΑΝΙΛ Χρωματουργεία Μοσχάτου» και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία στον χώρο των απορρυπαντικών και καθαριστικών.

Δέκα χρόνια αργότερα η ROLCO παρουσιάζει το πρώτο απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης, προϊόν αποκλειστικά δικής της έρευνας και παραγωγής. Το ROL έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο των απορρυπαντικών. Με την πρωτοποριακή, βιοδιασπώμενη σύνθεσή του, γρήγορα καθιερώνεται ως ο πιο έμπιστος βοηθός της Ελληνίδας νοικοκυράς.

Η εμπειρία, η υψηλή τεχνική κατάρτιση και η διορατικότητα των ανθρώπων της εταιρείας, επιβεβαιώνονται το 1968 με το AVA, το πρώτο προϊόν καθαρισμού πιάτων σε υγρή μορφή, το πρώτο «καλλυντικό στην κουζίνα σας».Η ίδια εμπειρία και κατάρτιση, σε συνδυασμό με την εμμονή για τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων με στόχο την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, συνεχίστηκε και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, από τους ανθρώπους της ROLCO. Εδώ και δεκαετίες τα προϊόντα της ROLCO βρίσκονται σε κάθε ελληνικό σπίτι και έχουν λύσει τα χέρια των νοικοκυρών, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα και ελκυστικές τιμές.

Τα προϊόντα της εταιρείας μας έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Έλληνες καταναλωτές, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και εξακολουθούν να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση τους.

Η προσπάθεια για βελτίωση των υπαρχόντων προϊόντων και η δημιουργία νέων, είναι μια συνεχής διαδικασία κατά την οποία η ROLCO με προσήλωση και αποφασιστικότητα ακολουθεί, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών της.

Το 1962, πρώτο έτος οργανωμένης βιομηχανικής παραγωγής και εμπορικής δραστηριότητας, η ROLCO είχε μετοχικό κεφάλαιο 14 εκ. δρχ., στεγαζόταν σ’ ένα χώρο 6.000τ.μ. και απασχολούσε συνολικά 15 εργαζομένους.

Σήμερα η ROLCO αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παραγωγική μονάδα απορρυπαντικών στην Ελλάδα.

Με δραστηριότητα 65 ετών, καταγράφει στο ενεργητικό της σημαντικές καινοτομίες, όπως η δημιουργία του πρώτου απορρυπαντικού σε σκόνη, του πρώτου υγρού πιάτων και του πρώτου απορρυπαντικού με πλήρως βιοδιασπώμενα συστατικά καταφέρνοντας από τότε να καθιερωθεί στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας των απορρυπαντικών.

Στα πλαίσια αυτά το 2008 η ROLCO καινοτομεί και πάλι με το λανσάρισμα της σειράς απορρυπαντικών και καθαριστικών planet. Την ολοκληρωμένη σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών που σέβεται το περιβάλλον και καθιστά την οικολογία προσιτή επιλογή για όλους. Είναι τα πρώτα καθαριστικά πιστοποιημένα με το ευρωπαϊκό σήμα Ecolabel.